Fläskfilè Provencale

flaskfileprovencale_

Fläskfilè provencale är familjens favorit. Alla älskar denna maträtt hemma hos oss. Jag tycker det är godast att servera kokt eller pressad potatis till detta och en fräsch sallad. Dessutom blir det en perfekt matlåda då jag tycker nästan att denna kötträtt är till och med godare dagen efter.

4 portioner

Fläskfilè Provencale

500-700 g fläskfilè

1 dl vispgrädde

2 msk dijonsenap

1 dl vatten

1 msk soya

3 tsk Provencale kryddor (fryst eller torkad)

1/2 grönsaksbuljong

peppar

(eventuellt maizena)

Rensa bort allt överflödigt fett från köttet och skiva fläskfilèn i medaljonger. Stek i smör så allt kött har fått en fin yta, köttet behöver inte vara helt färdigt i detta skede. Häll på grädde, vatten, dijonsenap och grönsaksbuljongtärningen och rör om. Addera kryddor provencale och soya. Låt koka ihop tills köttet är helt genomstekt. Om du vill ha en tjockare sås kan du reda med maizena. Jag tycker om att såsen inte blir så stabbig. Men det är en smaksak.

IMG_7329

4 thoughts on “Fläskfilè Provencale

  1. Mycket uppskattad och för första gången tror jag i alla fall har jag kunnat följa ett recept utan att behöva krydda upp en massa, super gott och va jag kommer att bjuda på till Nyår.

  2. Jag bor i USA och vi har inte de kryddorna, kan du säga vad dem innehåller. Jag kan inte heller hitta avjar här som du har i vissa andra recept, kan du säga bad det innehåller med. Tack på förhand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *