Ungsrostade rotfrukter

IMG_7305 IMG_7306

Ungsrostade rotfrukter är kanske det godaste som finns. Jag har fått höra att mina är väldigt goda så jag delar med mig av mitt recept. Vi har lite olika smak här hemma när det kommer till just rotsaker. Men om jag får välja så har jag potatis, palsternacka, morot, kålrot och förkokta rödbetor. Men man väljer ju givetvis precis det som man tycker är gott. Jag väljer förkokta rödbetor för att det ska vara så enkelt som möjligt. Jag gillar inte krångel.

ca 1 plåt

Ungsrostade rotfrukter

8-9 Potatisar

1 palsternacka

3 morötter

5-6 förkokta rödbetor

1 msk oregano

1 msk paprikapulver

1 dl olja

1 nypa chiliflakes (om man vill)

Gör klyftor av rotsakerna, tänk på att morot tar lite längre tid att tillaga så gör moroten i lite smalare bitar än övriga. Skär rödbetan sist (så den inte färgar av sig på övriga)

Ta fram en fryspåse och häll ner ca 1 dl olja och alla kryddor. Ha därefter ner alla rotsaker förutom rödbeta och skaka om ordentligt så man får kryddor och olja i ett jämt lager på alla rotsaker.

Häll på alla rotsaker på en plåt och lägg ut rödbetorna lite här och där. Jag vill nämligen inte att alla rotsaker får en röd ton. Toppa med lite chiliflakes om ni vill ha lite sting i maten.

In i ugnen i 200 grader i minst 40-45 minuter. Rör om ett par gånger. Potatisen ska ha fått en gyllebrun färg och vara krispig på utsidan. Jag slängde ner några mjuka tomater på denna plåt också. Toppa gärna med lite färska örter. Jag tog lite oregano.

 

 

IMG_7309

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *