Köttfärslimpa med smak av medelhav

IMG_8134

Det finns många sätt att krydda en köttfärslimpa med.Fetaosten ger en härlig sälta som jag tycker gifter sig fint i en köttfärslimpa. Jag tycker om när det går snabbt och enkelt, därför har jag skippat lök och använder lökpulver som ger samma smak men utan att behöva hacka och fräsa löken. Servera detta klassiskt med potatis, lingon och gräddsås eller ris och tzatsiki. Lite vad man själv tycker om om vad som passar er för dagen.

 

Köttfärslimpa med smak av medelhavet

500 g köttfärs

3 msk ströbröd

1 dl grädde

2 ägg

1 msk lökpulver

2 msk tomatpure

2 tsk oregano

150 g fetaost (en vanlig förpackning innehåller ofta 150 g)

peppar

10-15 cocktailtomater

Ungen 200°.

Låt ströbröd och grädde svälla 5 minuter i en bunke. Blanda ägg, tomatpuré och kryddor till en slät smet. Smula ner fetaosten och blanda med ströbrödet och grädden. Använd en ungssäker form och forma färsen till en limpa. Lägg tomaterna runt limpan och grädda i ca 35-40 minuter i ugnen.

kottfarslimpa_

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *