Godaste köttfärssåsen

kottfarssas_pasta_enkel_god_saftig

Gör ni er köttfärssås på samma sätt varje gång? Krossade tomater, en skvätt grädde, salt…..jag gjorde också det tills en dag då det var slut på tomater hemma. Så jag fick improvisera och efter det gör jag alltid min köttfärssås på detta sätt. Dessutom sköter denna rätt sig själv. Barnen älskar denna för den har varken bitar av lök eller annat grönt som de gärna vill plocka bort. Vi vuxna älskar den för den har så mycket smak.

4-5 portioner

 

Köttfärssås

500 g köttfärs

350 g Ajvar (mild)

1,5 dl Creme Fraiche

1 tsk timjan

2 tsk oregano

svartpeppar

1 grönsaksbujlongtärning

Stek köttfärsen, addera ajvar, cremefraiche och kryddor. Låt koka ihop i 10 minuter. Om du vill ha lite såsigare konsistens kan du addera lite vatten.

Servera med valfri pasta och riven parmesan.

Det är nästan läskigt hur lite man behöver göra för att få till denna fantastiska rätt.  Ajvar kommer i olika sorter och storlekar. De små burkarna brukar innehålla 350 eller 370 g så det är perfekt. Jag gör glutenfri pasta så denna rätt blir helt glutenfri.

IMG_9098

8 thoughts on “Godaste köttfärssåsen

  1. Gjorde detta recept ikväll och det gjorde succé! Ska aldrig göra på något annat vis igen. Har en fundering, har du använt den här såsen i lasagne? Blev det bra i så fall?

    1. Jaaaa !! Visst går det bra, men skulle inte ha i creme fraiche isåfall. Det blir för krämigt för en lasagne. Addera lite extra vätska bara.

  2. Gjorde denna rätt idag och det var supergott. Äter lchf så det fick bli köttfärssås med sallad. Väldigt god och smakrik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *