Vitchokladfudge

julgodis_fudge_vanilj_vitchoklad_

Fudge, är det godaste julgodiset tycker jag.  Det kanske märks av alla dessa olika recept jag bjuder på här i bloggen. Vitchoklad är min mans favorit. Jag föredrar den mörka chokladen så vi är två motsatser som kompletterar varandra. Ska fudgen innehålla choklad så är den vit om min man får välja.

Vitchokladfudge

3 dl grädde
3 dl socker
1 dl ljus sirap
50 gr smör

100 g vitchoklad

 

Häll grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och låt småkoka på svagare värme tills smeten är 120 ° använd en termometer.
Ta av kastrullen från värmen och klicka i smöret. Rör tills det smält.
Rör ner den vita chokladen i smeten. Rör om tills allt smält och blandat sig. Vid det här laget har fudgen blivit lite mattare i färgen och gått ner i temperatur. När fudge är runt 55-60 grader är den klar för att hällas ner i en form.
Klä en form med bakplåtspapper och häll på smeten.

vitchokladfudge_julgodis_fudge_kola_julbak

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *