Rostade nötter

rostade_notter_

Jag är uppvuxen med att min pappa rostade nötter hemma i ugnen. Oftast bara naturella jordnötter men jag brukar göra en mix av lite olika sorter. Det blir godare än köpta och så vet man ju vad nötterna innehåller och man kan krydda dem efter egen smak. Passande kvällssnacks till julen eller nyårskvällen eller varför inte ge bort i present i en härlig burk?

 

Rostade nötter

6 dl nötter av valfri sort (på bilden har jag naturella jordnötter utan skal och naturella mandlar med skal)

3 msk olja

1 msk vatten

2 tsk salt

Smaksättningen kan du styra lite själv här kommer några förslag.

Chiliflakes

Cayennepeppar

lökpulver

paprikapulver

timjan

Häll nötter, olja och vatten och salt och eventuell smaksättning i en fryspåse och skaka om så alla nötter har fått jämt lager av salt, olja och smaksättning.

Häll på en plåt och in i ugnen i 180° i ca 10-15 minuter. Du kan röra om efter halva tiden. Nötterna får en gyllene färg och smakar så gott. Särskilt när de är lite varma. In i en burk och ge bort i present eller spara till kvällsmyset.

 

 

 

2 thoughts on “Rostade nötter

  1. Hej natali, hur blandar du kryddorna . Tar du bara lökpulver eller tar du tex lökpulver cayennepeppar o chiliflakes? 🙂 vad tycker du är godast? Tänkte göra någon sats o ge bort nu i jul ist för en blomma. Lägga i fina glasskålar med band. Tack på förhand.

    1. Ja om du tar lökpulver och chiliflakes får du lite sån sourcream and onion smak med lite sting. Jag föredrar endast chiliflakes. Men skulle inte blanda cayennepeppar och chiliflakes om personen inte älskar starkt 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *