Smutsiga snöbollar

julgodis_snobollar_nutella_kokos_

Jag gillar enkelt, snabbt och gott – särskilt när det kommer till julgodis. Jag vill ha recept som det inte går att misslyckas med. Detta är ett sådant. Jag älskar små desserter eller sötsaker som man äter från en pinne. Som ni kanske märkt.

Namnet? Detta är en vidareutveckling av snöbollar men då jag adderat Nutella så ser de lite ut som chokladbollar eller havrebollar. Men det är ju fel. Så det fick bli Smutsiga snöbollar, osäker på om namnet låter äckligt eller roligt.  Avgör själva.

ca 20

 

Smutsiga Snöbollar

250 g kokos

1 dl Nutella

1 burk kondenserad mjölk (375 g)

Blanda nutella, kondenserad mjölk och 230 g av kokosen (lämna alltså lite att rulla bollarna i, det är inte så jättenoga). blanda ihop. Låt stå i kylen i en timma så smeten stelnar. Rulla bollar och vänd dem i kokos.

Sätt i en pinne eller sugrör.

enkelt_julgodis_snabbt_nutella_snoboll_choklad_

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *