Perfekta maränger

marang_perfekt

Maräng är så enkelt men ändå svårt. Maräng är den perfekta dekorationen på en stilren chokladtårta eller varför inte på en pannacotta? Jag gillar mina maränger mjuka och sega på insidan och bara lite knapriga på utsidan. Så här får jag till de alldeles perfekta små marängerna.

30-40 maränger

 

Sega maränger

 

300 g strösocker

150 g äggvitor ( från ca 5 ägg)

Häll upp sockret i en bunke och vispa sockret i ett par minuter. Då får du ett finare socker med mindre kristaller.

Ta en bakplåt och klä med bakplåtspapper. Häll på sockret och sätt på ugnen på 200 grader. Låt sockret vara i ugnen i ca 5 minuter tills kanterna precis börjar smälta.

Medan sockret är i ugnen häll äggvitorna i en bunke (var noga med att skålen är helt ren) och vispa äggvitorna tills du har en pösig massa och du kan vända skålen upp och ner utan att något rinner ut.

Häll det varma sockret ner i äggen lite i taget och vispa medan. När allt socker är nere i bunken fortsätt att vispa i 6-8 minuter så socker kristallerna försvinner.

Dra ner på värmen i ugnen till 100 grader.

Spritsa valfria mönster av marängen på bakplåtspapper och låt stå i ugnen i 30-40 minuter tills marängen lossnar enkelt från bakpåtspappret.

Servera som de är eller som dekoration till någon härlig dessert.

 

meringue_marang_dekoration_

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *