Chili Con Carne

chiliconcarne_middagstips_enkelt_

Chili con carne är en sådan rätt som man ätit på förskolan, i skolans matsal och varje gång blev man lika glad. Iallafall jag. Det är riktigt enkelt att göra en egen och med detta recept får man in ännu mer smak. Jag väljer som vanligt att göra mat som har så få steg som möjligt. Enklaste möjliga men ändå gott.

4-5 portioner

 

Chili Con Carne

500 g köttfärs

2 dl ajvar relish

1 dl vatten

2 tsk spiskummin

2 tsk lökpulver

1 grönsaksbuljongtärning

1 burk valfria bönor (jag tar mixade bönor, men man tar det man gillar, det viktiga är att bönorna är färdiga, alltså inte torra)

Ris

Stek köttfärsen addera ajvar, vatten, grönsaksbuljong och kryddor. Låt koka ihop i 5-10minuter. Koka under tiden riset. Häll av vattnet i bönorna (om du har bönor som ligger i vatten, om de ligger i tomatsås behöver man inte hälla av dem). Sänk värmen och addera bönorna. Du vill inte stormkoka bönorna för då kokar de sönder. Låt dem sjuda i några minuter tills de blir varma i såsen.

Servera med ris.

 

chilo_con_carne_gott_enkelt_middagstips_taco_tacogryta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *