Kanelbullekladdkaka

kanelbullekladdkaka_kladdkaka_enkel_snabb_godaste_

Kladdkaka är det som vi bakar mest av i Sverige. Det är snabbt, enkelt och gott. Jag har några i min familj som inte uppskattar den där tunga chokladsmaken. Så då får man variera kladdkakan litegrann och kanelbullar tycker ju alla om.

10-12 bitar

Kanelbullekladdkaka

 

2 dl vetemjöl

150 g smör

2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

0,5 dl farinsocker

1 msk kanel

½ krm salt

3 ägg

Toppa med pärlsocker

Sätt ugnen på 200° , smält smöret och låt svalna (Om du är otålig häll över det smälta smöret från kastrullen i en annan skål då svalnar det fortare)

Blanda alla torra ingredienserna i en bunke och häll över smöret. Knäck äggen ett åt gången och blanda noga.

Häll smeten i en springform, 22–23 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över pärlsocker.

Grädda kakan mitt i ugnen 12–20 min beroende på hur kladdig du vill ha den. 12 minuter har du en väldigt kladdig kaka, 20 minuter är den fast.

 

 

3 thoughts on “Kanelbullekladdkaka

Leave a Reply to Göteborgsmamman 25årig tvåbarnsmamma Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *