Kolagömmor

kola_gomma_kaka_dulcedeleche_2

Dulce de leche är så vansinnigt gott. Dessutom ser det så lyxigt ut oavsett hur man serverar den. Det bästa är ju att den är helt färdig i en konservburk. Enkel och magiskt god kaka är kolagömmor.

ca 25 st

 

Kolagömmor

125 g smör (rumstempererad)

1 dl strösocker

1,5 dl farinsocker

3,5 dl vetemjöl

1 ägg

1,5 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1/2 tsk salt

innehåll

 

1/2 burk karamelliserad mjölk /Dulce de leche

Placera ut små bakformar på en plåt.

Rör ihop farinsocker, socker och det rumstempererade smöret till en jämn massa med hjälp av en elvisp.

Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och salt, addera ägget och rör om.

Sist i med vetemjölet och blanda tills du har en jämn smet.

Forma degen till bollar och lägg i bakformarna.

Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 10-12 minuter. De ska få lite färg.

Öppna burken med den karamelliserade mjölken /dulce de leche, krämen är helt färdig, rör om med en sked så du får en jämn konsistens.

Ta ut plåten med kakorna och använd en sked eller teskedsmått och gör en liten grop för kolakrämen.  Fyll varje grop med kolakräm. Förvara gära i rumstemperatur i en plåtburk.

kolagommor_dulcedeleche_kola_karamell_baka_enklakakor_

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *