Hamburgerbröd recept

hamburgarebrod_hemmagjortDet viktigaste med en hamburgare är tveklöst hamburgerbrödet. Köttet är givetvis också viktigt men tycker inte köttet är så svårt. Men brödet däremot. Det är inte helt enkelt att få till det där perfekta brödet.  Hamburgerbröd får inte ha en hård skorpa. Det förstår hela upplevelsen. Sen får det inte vara för mycket bröd. Så man får försöka testa sig fram tills man hittar det receptet som passar just dig. Jag har testat så många recept att alla här hemma är trötta på hamburgare snart. Men är det säsong för hamburgare så måste man ju ha ett perfekt bröd till.

 

9-10st

 

Hamburgerbröd

5,2 dl vetemjöl special eller Mantoba Cream

25 g jäst (alltså ett halvt paket)

25 g smör

2,5 dl mjölk

0,5 tsk salt

1 ägg (för pensling)

1 msk sesamfrön (att ha uppepå)

225°

Ta ut smöret och fördela den i små kuber. Låt bli riktigt rumsvarmt.

Värm upp mjölken i en kastrull så du har den 37 °, alltså fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke och häll på mjölken. Rör om tills jästen löst upp sig. Addera mjöl och salt och arbeta degen i någon minut. Lägg i det rumsvarma smöret i kuber och kör degen i 10 minuter i maskin (något mer om du arbetar med händerna)

Låt jäsa under bakduk i 45 minuter.

Baka ut degen på ett mjölat bakbord. Rulla till en “korv” och skär rullen i 9-10 lika stora bitar (skär, dra ej isär)

Rulla till bollar och platta till dem något. Placera på bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i 35-40 minuter. Pensla med ett uppvispat ägg och addera sesamfrön.

Sätt ugnen på 225° och baka mitt i ugnen i ca 8 minuter. Tills bröden fått en fin färg.

Låt svalna på galler. När bröden har svalnat placera i en plastpåse. Detta gör man för att undvika att det bildas en hård skorpa. Om du fryser in bröden, låt den tina upp i påsen i rums temperatur för bästa resultat.

Riktigt god hamburgaredressing till dina hamburgare hittar du HÄR

 

4 thoughts on “Hamburgerbröd recept

  1. Pingback: Cıvata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *