Sega Chocolatechip cookies

chocolatechipcookies_sega_subway

Bland det godaste som finns är sega chokladkakor som bokstavligen smälter i munnen. Enligt äldsta sonen är dessa identiska med kakorna man kan köpa på Subway. Älskar kombinationen av den mörka chokladen, den vita och så lite flingsalt. En kaka som de allra flesta tycker om. Även de som normalt inte äter kakor ger tummen upp för dessa. Jag använder knappar av vitchoklad men väljer en lite bättre kvalitet på den mörka chokladen.

15-20 st

Sega Chocolatechip cookies

5 dl vetemjöl
200 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 dl farinsocker

2 tsk vaniljsocker
2 ägg

1 tsk flingsalt

1/2 tsk bikarbonat

100 g mörk choklad

100 g vit choklad

  ugnen 200°

Blanda vetemjöl, bikarbonat och salt i en skål
Låt smöret och äggen ligga framme en stund så de blir rumsvarma. Vispa smöret ihop med farinsocker, strösocker och vaniljsocker så du får en slät massa.
Knäck äggen och blanda ner ett i taget,

IMG_4750

Hacka chokladen men lämna lite för garnering. Blanda ner chokladen i smeten och rör om. Inte för hårt för du vill ha chokladen i bitar. Hur stora är upptill dig.
Klä en plåt med bakplåtspapper och rulla bollar av degen. Placera ut dem på plåten. Tänk på att lämna lite mellanrum.

Avsluta varje kaka med att trycka i lite små bitar av choklad på ytan, så de sjunker ner lite men inte så de bildar en grop.

Kakorna ska gräddas mitt i ugnen i ca 9-11 minuter (beroende lite på storlek)

Låt svalna innan de ska ätas.

 IMG_4751

2 thoughts on “Sega Chocolatechip cookies

  1. Hej! Eftersom jag inte kan kommentera på din andra blogg frågar jag här fast frågan inte har något att göras med inlägget. Du som reser mycket, min 11-åriga dotter ska resa utomlands för första gången. Vad kan jag packa med för gott/underhållning åt henne på planet? Får man ta med godis/ätbart/dricka el måste man köpa sådant på planet? Det ser så mysigt ut då ni reser o du har med smått o gått åt barnen. Vill göra denna resa oförglömlig för min dotter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *